http://romaniiprefera.ro/ http://romaniiprefera.ro/ http://romaniiprefera.ro/
CrisTim Gourmet
Savurati retete gourmet inedite, preparate cu maiestrie, care fac deliciul oricarui pofticios.
Tarte cu sunca presata, gorgonzola si tamarillo

Tarte cu sunca presata, gorgonzola si tamarillo

Un aperitiv delicat, plin de savoare, care va aduce un plus de rafinament meselor de sarbatoare. Tarta cu sunca presata poate fi un adevarat deliciu atunci cand doriti sa faceti o surpriza cuiva drag. Preparatul este echilibrat iar sunca presata feliata de la CrisTim confera preparatului rafinament si un gust deosebit.
INGREDIENTE (6-8 persoane)
 
6-8 forme din aluat de tarta
500 gr sunca presata feliata
120 gr branza gorgonzola
4 fructe de tamarillo
50 gr mix de germeni
100 ml smantana
boabe de strugure
cateva fire de cimbrisor
1. Se pune la incalzit smantana impreuna cu 70 gr branza gorgonzola si se amesteca pana se dizolva branza si compozitia se ingroasa. Se dauga cateva fire de cimbrisor si se lasa sa se raceasca putin.
2. In fiecare forma de tarta se aseaza, una langa alta, cate 3 felii de sunca presata, cu marginile in afara formei de tarta. La baza lor se toarna cate putin din compozitia de branza gorgonzola si smantana.
3. Se taie fructul de tamarillo, pe lungime, si se ia cate o lingurita din miez. Aceasta se pune peste sosul de branza gorgonzola.
4. Se orneaza fiecare tarta cu citeva boabe de strugure, bucatele de branza gorgonzola si mix de germeni.
5. Se consuma reci

Pofta buna!
Spaghetti cu sunca si sos de gorgonzola

Spaghetti cu sunca si sos de gorgonzola

Ai invitati la masa? Serveste-i cu uimeste-i cu ceva super simplu dar extrem de gustos: Spaghetti cu sunca si sos de gorgonzola. Un preparat deosebit de cremos datorita sosului de gorgonzola si cu o savoare aparte conferita de sunca de Praga de la CrisTim.
INGREDIENTE (4 persoane)

250 gr paste grau dur
100 gr sunca praga
200 gr gorgonzola
30 gr unt
200 ml smantana lichida
cu minim 30% grasime
busuioc verde
piper alb
sare
 

1. Se pun spaghetele la fiert in apa rece si un strop de sare, conform indicatiilor de pe ambalaj
Se taie bucatele sunca si se caleste intr-o tigaie, in 30 gr unt
2. Intr-o cratita se incalzeste smantana si se adauga branza gorgonzola bucatele. Se amesteca pana se ingroasa sosul. Se condimenteaza cu piper alb proaspat rasnit si se adauga bucatelel de sunca de praga.
3. Se pun spaghetele in sos si se amesteca usor de cateva ori.
4. Se servesc calde cu busuioc tocat.

Pofta buna!
Soldatei de sparanghel in bacon cu ou si rosii coapte

Soldatei de sparanghel in bacon cu ou si rosii coapte

Un fel de principal care va va incanta simturile si in care veti descoperi adevarata savoare a rafinamentului. Baconul usor afumat de la CrisTim imbraca in aroma celelalte ingrediente si le tranforma intr-un fel de baza maiestuos.
INGREDIENTE (4 persoane)

8 fire de sparanghel verde
16 felii de bacon
4 oua
3-4 ciorchine de rosii cherry
1 sfecla mica
Parmezan ras
Sare de mare
Piper alb
3 linguri de ulei de masline
Cateva fire de cimbrisor verde
Cateva fire de rozmarin verde
 

1. Se curata si se feliaza subtire sfecla.
2. Se incalzeste cuptorul la treapta 2-3, 160-180 grade
3. Fiecare fir de sparanghel se inveleste in cate 2 felii de bacon. Se aseaza intr-o tava, unul langa altul si se stropesc cu ulei de masline. Se dau 15 minute la cuptor.
4. Intr-o tava se pun feliile de sfecla rosie si ciorchinele de rosii cherry. Se stropesc cu ulei de masline, se presara cate putina sare, fire de cimbrisor si rozmarin. Se dau la cuptor la foc iute, pentru 10 minute. Intre timp se prajesc ouale de pasare.
5. Se servesc pe o farfurie calda, soldateii de sparanghel inveliti in bacon, rosiile cherry, cipsurile de sfecla coapta si oul prajit peste care se rade parmezan.

Pofta buna!
Snacks cu branzeturi si muschi file

Snacks cu branzeturi si muschi file

Savureaza un apertiv exclusivist si gustos. Bucura-te de reusita unei petreceri cu aperitive speciale. Muschiul File de la CrisTim da savoare si finete preparatului propus.
INGREDIENTE (8-10 persoane)

10 rondele de paine
din secara integrala
100 gr mozzarela fresca
5 rosii cherry taiate in jumatate
10 felii de muschi file
50 gr branza comte
Cimbrisor
Struguri
 

1. Se stropeste mozzarella fresca cu ueli de masline infuzat cu cimbrisor
2. Pe fiecare rondea de painite din secara, integrala, se aseaza cate o felie de mozzarela fresca, o jumatate de rosie cherry, o felie de muschi file si o feliuta de branza maturata comte
3. Serviti rece cu struguri.

Pofta buna!
Crostini cu sunca praga

Crostini cu sunca praga

Pentru aniversari, pentru momentele cand ai pofta de ceva bun, pentru musafiri, pentru orice ocazie, Crostini cu sunca de Praga de la CrisTim este preparatul food-finger optim de savurat si servit. Sunca de Praga de la CrisTim face ca preparatul propus de noi sa fie usor si delicios.
INGREDIENTE (4-6 persoane)

4-6 felii de bagheta
200-250 gr sunca de praga
4-6 oua de prepelita
3 rosii cherry
100 gr branza emmentaler
50 gr rucola
2 linguri ulei de masline
O crenguta de rozmarin verde
Sare de mare
 

1. Se pun,intr-o tava, feliile de bagheta, se stropesc cu ulei de masline, putina sare de mare si rozmarin. Se pun pe grill, pentru 3 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca complet.
2. Pe fiecare felie de bagheta se vor pune rucola, cate 1-2 felii de branza emmentaler, cate 2 felii de sunca de praga, ou de prepelita fiert si cate o jumatate de rosie cherry.
3. Se consuma rece.

Pofta buna!
Aperitiv aromat din Kaiser si comte cu salata de rucola si capere

Aperitiv aromat din Kaiser si comte cu salata de rucola si capere

Servit cald sau rece, apertivul cu Kaiser CrisTim este o gustare buna in orice imprejurare. Fie ca serviti musafirii sau aveti pofta sa va delectati cu ceva special, acest aperitiv este atat de gustos invat vei tine minte reteta.
INGREDIENTE (8-10 persoane)

300 gr aluat sfaramicios,
de tarta sarata
200 gr kaiser afumat
100 gr branza comte
Ulei de masline
2 ramurele de rozmarin verde
150 gr rucola
5 rosii cherry
2 linguri capere
50 gr germeni de praz
3 linguri ulei de masline
2 lingurite otet balsamico
 

1. Se intinde aluatul de tarta, farimicios si se taie 6-8 bucati rotunde. Pe fiecare bucata de aluat se pune cate 2-3 felii de kaiser afumat si deasupra lor cate o felie de branza maturata comte. Se stropesc cu ulei de masline si se presara fire de rozmarin verde.
2. Se dau la cuptor, la foc moderat pentru maxim 10 minute.
3. Intre timp se pregateste salata. Se spala si se usuca rucola si rosiile. Se taie rosiie in sferturi. Se amesteca rucola cu rosiile, caperele din conserva si se stropeste cu putin ulei de masline, si otet balsamico. Se orneaza salata cu germeni se praz.
4. Se consuma salata alaturi de aperitivele aromate cu kaiser si comte.

Pofta buna!
Sandwich cu branzeturi si salam sasesc

Sandwich cu branzeturi si salam sasesc

Micul dejun este acum si mai bun cu o reteta speciala de sandwich. O gustare care iti va oferi multa energie dar si un gust ales. Salamul Sasesc de la CrisTim este ingredientul special al acestei gutastari care poate fi servita in orice imprejurare. Cine a zis ca la birou nu putem servi un sandwich gourmet?
INGREDIENTE (4 persoane)

4 chifle cu seminte de susan
100 gr mozzarella fresca
1 ceapa rosie feliata
150 gr salam sasesc
100 gr emmentaler
½ castravete
4 ridichi
Cateva frunze de salata verde
Cateva frunze de baby spanac
 

1. Se taie fiecare chifla in doua bucati.
2. Se spala salata, spanacul, ridichile. Se feliaza subtire ridichile, castravetele, ceapa, branzeturile si salamul sasesc.
3. In fiecare jumatae de chifla se pun in straturi: salata, feliile de mozzarela fresca, ceapa rosie, salam sasesc, emmentaler, castravete, ridichi si frunzele de baby spanac.
4. Se consuma rece sau incalzit la microunde, dupa preferinte.

Pofta buna!
Salata de rucola cu bacon, rodie si sunca de praga

Salata de rucola cu bacon, rodie si sunca de praga

O salata speciala cu un gust echilibrat, facuta doar din ingrediente alese. Preparatul poate fi servit atat ca fel principal cat si ca un antreu special. Sunca de Praga de la CrisTim armonizeaza toate ingredientele si confera un plus de rafinament.
INGREDIENTE (4-6 persoane)

200 gr rucola
100 gr baby spanac
50 gr branza comte
100 gr emmentaler
1 legatura de ridichi de luna
150 gr bacon
100 gr sunca de praga
3 linguri ulei de masline
50 gr germeni de praz
Seminte de la ½ rodie
2 lingurite vinegreta
 

1. Se spala rucola, baby spanac, ridichile.
2. Se taie ridichile in rondele subtiri. Se taie in felii sau bucati subtiri branzeturile
3. Intr-un bol se pune cate un strat de rucola, feliile de bacon usor trase la tigaie, branza comte, frunzele de baby spanac, branza emmentaler, rondelele de ridichi, semintele de rodie si la final feliile subtiri de sunca de praga.
4. Se stropeste cu ulei de masline, se presara putina sare de mare, vinegreta. Se serveste ornat cu germeni de praz

Pofta buna!
Sandwich cu Kaiser si muschi file afumat

Sandwich cu Kaiser si muschi file afumat

Satios si delicios Sandwich-ul cu kaiser si muschi file de la CrisTim este o alegere perfecta atunci cand aveti pofta de ceva bun. Fie ca pregatiti micul dejun sau doriti sa luati o gustare la birou sau in drumetii, puteti incerca o reteta gourmet in care savoarea este data de cele mai bune produse de la CrisTim.
INGREDIENTE (4 persoane)

8 felii de paine de secara
4 rosii
½ castravete fabio
200 gr kaiser afumat
200 gr muschi file afumat
100 gr mozzarella fresca
Salata verde
Rucola
 

1. Se spala si se usuca frunzele de salata si de rucola
2. Se spala si se feliaza subtire rosiile, castravetele, branza mozzarela fresca, kaiserul afumat si muchiul file afumat
3. Intre doua felii de paine se vor pune in straturi: salata, felii de rosie, felii de kaiser, mozzarela fresca, castravete, feliile de muschi file afumat, si rucola.
4. Se consuma rece sau cald, pus sub grill pentru 1 minut sau in cuptorul cu micorunde.
 
Pofta buna!
Tamarillo cu bacon si gorgonzola

Tamarillo cu bacon si gorgonzola

O reteta simpla dar extrem de apetisanta face deliciul unui antreu exclusivist si rafinat. Gusturile se desavarsesc intr-o simbioza de arome care bucura, pe rand, papilele gustative. Elementul supriza al acestui preparat este Baconul CrisTim care uneste gustul dulce al fructelor si ii confera echilibru.
INGREDIENTE (6-8 persoane)

3-4 fructe de tamarillo
100 gr branza gorgonzola
150 gr bacon feliat
2 limette
Sare roz
Struguri
1. Se taie fructele de gorgonzola in doua pe lungime si se sareaza cu cateva cristale de sare roz
2. Pe fiecare jumatate de fruct se va pune cate 1-2 felii de bacon feliat subtire si bucati de branza gorgonzola.
3. Se stropeste cu zeama de limette.
4. Se orneaza cu felii de limette si boabe de struguri.
5. Se consuma reci.
6. Din fructul de tamarillo se consuma doar miezul, coaja acestuia este foare amara.

Pofta buna!
Quiche cu branzeturi, Kaiser si specialitate piept de pui cu piper verde

Quiche cu branzeturi, Kaiser si specialitate piept de pui cu piper verde

Servit rece sau cald, quiche-ul cu delicii de la CrisTim aduna toti pofticiosii in jurul mesei si este bun de servit atat ca antreu cat si ca fel de baza alaturi de o salata sau legume la abur. Specialitatile de la CrisTim aduc un plus de savoare acestui preparat special.
INGREDIENTE (6-8 persoane)

350-400 gr aluat de tarta
300 gr piept de pui
cu piper verde, feliat
200 gr kaiser
150 gr smantana
100 gr gorgonzola
150 gr mozzarella fresca
50 gr emmentaler
50 gr branza comte
Rozmarin verde
 

1. Se intinde aluatul de tarta si se pune intr-o tava rotunda, de tarta 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita si se coace 10 minute la foc moderat, 160 grade.
2. Se scoate tava din cuptor si sumple cu branzeturi si carnuri intercalat, unele in altele: mozarella fresca, kaiser, piept de pui cu piper verde, emmentaler, branza comte.
3. Intr-o cratita se incalzeste smantana si se adauga gorgonzola. Se lasa pe foc cateva minute pana se ingroasa. Se toarna sosul de grogonzola peste tarta. Se presara cateva ace de rozmarin verde si se coace la foc moderat, 150-160 grade, pentru 30 minute.
4. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!